Централното управление на Националната агенция по приходите е изпратило изисканите

...
Централното управление на Националната агенция по приходите е изпратило изисканите
Коментари Харесай

НАП изпрати 7 страници материали на прокуратурата по списъка на Петков

Централното ръководство на Националната организация по приходите е изпратило изисканите материали от Върховната касационна прокуратура по отношение на предоставения от министър-председателя Кирил Петков лист с 19 имена медийни изявления, свързани с 19 лица, възможни причинители на стопански и престъпни закононарушения.

Предоставените данни от Национална агенция за приходите са в размер от 7 страници.

За последващите дейности в хода на инспекцията, както и за резултатите от нея, българската общност ще бъде навреме осведомена, допълват от държавното обвиняване.

На 9 февруари министър председателят Кирил Петков се яви във Върховна касационна прокуратура, където отговори на въпросите на наблюдаващите прокурори в хода на инспекцията, формирана поради листата с имена на лица, възможни причинители на стопански и престъпни закононарушения, който министър-председателят даде на държавното обвиняване.

В него попадат имената на Христофорос Аманатидис-Таки, Делян Пеевски, Илко Желязков, Петър Петров, прочут като Петьо Еврото, както и аферата " Барселонагейт " и абсурда с кюлчетата и пачките, снимани в чекмедже в спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Петков даде и медийни изявления в общ размер от 588 страници.

Впоследствие от ВКП пожелаха от Министерство на вътрешните работи и от други правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, цялостна информация за лицата, както и дали и какви дейности са подхванали по отношение на същите според законовите им пълномощия.

До през вчерашния ден в държавното обвиняване бе постъпил следния размер от информация, както следва: от министъра на вътрешните работи - 6 стр. (шест страници), от Държавна организация " Национална сигурност " - 8 стр. (осем страници), както и от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР