Централното правителство в Багдад и кюрдските власти да пристъпят към

...
Централното правителство в Багдад и кюрдските власти да пристъпят към
Коментари Харесай

Пентагонът призова централното правителство в Багдад и кюрдските власти да пристъпят към преговори

Централното държавно управление в Багдад и кюрдските управляващи да пристъпят към договаряния по отношение на разликите си, прикани Пентагонът. По-рано водената от Съединените Щати коалиция, която се бори против групировката Ислямска Държава дефинира размяната на огън сред иракски и кюрдски елементи към Киркук като „ неразбирателство. “, заяви БНР.  В понеделник държавни елементи от Ирак навлязоха в Киркук след извършения предишния месец кюрдски избор за самостоятелност.

Говорител на Пентагона разяснява, че борбата в Киркук „ отвлича вниманието “ от задачата на Съединените Щати за справяне с така наречен „Ислямска Държава“. Роб Манинг добави, че иракските сили за сигурност и кюрдските бойци, познати като пешмерга не би трябвало да се „ атакуват един различен “. Той също разказа протичащото се като „ координирани напредвания, а не набези “, а размяната на огън назова „ изолиран случай. “

Манинг се изрече и по рецензия на сенатора Джон МакКейн. По-рано МакКейн съобщи, че иракското държавно управление е изправено пред жестоки последици, поради, по думите му, корист с американска военна техника за офанзива против кюрдските сили. На това Манинг отговори, че само може да каже, че Вашингтон желае двете страни да проведат разговор. Според Пентагона американските командири в Ирак се пробват да бъдат в ролята на посредници.

От Белия Дом президентът Доналд Тръмп даде да се разбере, че Съединени американски щати не желае да взема страна в тази обстановка.

Към момента се приема, че кюрдските сили са най-ефективният сътрудник на Вашингтон в битката против групировката „Ислямска държава“
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР