Централното оперативно бюро на ДПС ще издигне и регистрира кандидатите

...
Централното оперативно бюро на ДПС ще издигне и регистрира кандидатите
Коментари Харесай

ДПС търси своя кандидат за президент, за да защити демокрацията

Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи ще издигне и записва претендентите на партията за президент и вицепрезидент.

На онлайн съвещание на Централния съвет бяха утвърдени критерии и процедура за номиниране на претенденти за депутати за изборите на 14 ноември. Сред тях са да бъде избираема персона с публичен престиж, която споделя концепциите на Движение за права и свободи и на либерализма.

Освен това беше призната декларация, която осъжда всяко тъпчене за законите на страната и Конституцията. В нея от партията предизвестяват, че няма да разрешат потреблението на държавния наказателен уред за предизборните цели на президента и неговите министри.

Те акцентират, че на предходните избори силовият министър Бойко Рашков се е присъединил интензивно в предизборната акция, употребявайки методите на комунистическия режим.
 Карадайъ упрекна Рашков в репресии против Движение за права и свободи, Радев му давал инструкции
Карадайъ упрекна Рашков в репресии против Движение за права и свободи, Радев му давал инструкции

Движението се записва в ЦИК за идните избори

От Движение за права и свободи декларират, че членове и симпатизанти на Движение за права и свободи са били подлагани на полицейски тормоз и са били осъществявани обиски и арести в нарушаване на законите на страната.

Според тях задачата е била " заплашване, унижение и погазване на човешкото достолепие , всъщност отнемане от съществени човешки, цивилен и политически права ".

От партията показват, че са сезирали способените органи в Европейския съюз и ще упорстват за справедлива самостоятелна инспекция на всеки съответен случай.
 Бойко Рашков ще дава отговор за изборите през ноември Обновена
Бойко Рашков ще дава отговор за изборите през ноември

Той ще координира организационно-техническата подготовка на вота

Движение за права и свободи са сложили въпроси и до министър Рашков, който обаче не дал отговор. Въпреки това и в 47-ото Народно заседание те щели да слагат тези въпроси с искане министърът да понесе своята отговорност.

От Движение за права и свободи са безапелационни, че единствено по този начин може да бъде предпазена демокрацията.

Единствено и единствено демокрацията може да ни даде свободата и да подсигурява правата ни, акцентират от партията и упорстват за свободни, почтени и демократични избори.

Движение за права и свободи ще следи деликатно този развой и няма да разреши нито на Румен Радев, нито на Бойко Рашков да нарушават Конституцията и законите на страната , показва се в декларацията.
 Движение за права и свободи излезе остро против самозабравилите се Радев и Рашков
Движение за права и свободи излезе остро против самозабравилите се Радев и Рашков

Нарушение на Конституцията от най-високо равнище, президент, НС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР