Централният защитник на Ювентус Джорджо Киелини може да изпревари една

...
Централният защитник на Ювентус Джорджо Киелини може да изпревари една
Коментари Харесай

Срещу Тотнъм Киелини изпреварва легенда на Юве

Централният бранител на Ювентус Джорджо Киелини може да изпревари една от клубните икони на „ бианконерите” по брой изиграни мачове. Ако опитният защитник запише минути довечера в първия 1/8-финален дуел против Тотнъм от Шампионската лига, то той ще задмине нападателя Джампиеро Бониперти.

Юве без огромната си звезда против Тотнъм

Двамата сега имат по 459 публични срещи във всички шампионати за Юве. Изглежда малко евентуално торинци да не заложат на Киелини като титуляр в отбрана довечера, в случай че не става дума за травма директно преди срещата.

Задмине ли Бониперти, 33-годишният защитник ще бъде еднолично 7-и в листата на футболистите с най-вече срещи за „ остарялата госпожа”. Легендата Алесандро Дел Пиеро е на върха по този индикатор със 705 срещи, до момента в който вратарят Джанлуиджи Буфон е с 641 дуела преди тазвечершния, където най-вероятно ще бъде титуляр.

Киелини за Конте: След неговата подготовка си мъртъв

Следващата цел в листата за Киелини е Дино Дзоф. Легендарният вратар има 476 срещи с цветовете на Ювентус.

Киелини има контракт с клуба единствено до края на сезона, само че не се чака да има драма в това отношение. Подновяването би трябвало да бъде оповестено в идващите седмици, а поради своите 33 години наподобява неизбежно за бранителя да догони Дзоф в класацията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР