Централният защитник на ЦСКА - Християн Петров, отговори на няколко

...
Централният защитник на ЦСКА - Християн Петров, отговори на няколко
Коментари Харесай

Децата питат, Християн Петров отговаря

Централният бранител на ЦСКА - Християн Петров, отговори на няколко въпроса, заложени му от деца от школата на " алените ". Той показа по какъв начин се е запалил по футбола, по какъв начин е почнал да тренира, кои са обичаните му тим и футболист, какъв режим съблюдава и други.

На какъв брой години си почнал да играеш футбол и по какъв начин?

- Започнах на 10-годишна възраст. Някои от връстниците ми бяха почнали доста преди мен. Започнах, тъй като татко ми и дядовците ми доста харесват футбол, почитатели са на ЦСКА. Започнах в школата на Локомотив Пловдив и там прекарах много положителни години.

Какво е възприятието на отраснеш в школата на ЦСКА и да играеш за първия тим?

- Беше доста радостно, когато ЦСКА ме потърси да дойда в школата. Бях на 14 години. ЦСКА е най-великият тим като история и обичаи в България. Не ми трябваше дълго време за мислене и взех решение да дойда тук.

В кой тим мечтаеш да бъдеш и за какво?

- Мисля, че откакто пристигнах в ЦСКА, една моя детска фантазия се сбъдна. Когато бях дребен, нямах мислите, че ще стигна до това равнище, до което стигнах и ще запиша толкоз мачове за моя обичан тим. Мечтата ми е да се покажа в топ 5 шампионатите, а най-голямата ми фантазия е да играя за Реал Мадрид.

Кой е обичаният ти футболист и за какво?

- Немалко пъти съм казвал, че обичаният ми футболист е Серхио Рамос. Грабна ме още от ранна детска възраст с неговата игра, тласък и сила, както и с неговите лидерски качества, даже и като футболист. Той е моят образец във футбола.

Какъв режим спазваш, с цел да си в мъжкия тим на ЦСКА?

- Това е много забавен и значим тим за младото потомство и децата от школата. Доста е значимо да спазваш режим на хранене и спане, да тренираш в допълнение, тъй като за 1 час на терена няма по какъв начин да се развиеш като футболист. Като следвате това малко по малко, ще стигнете до нашето равнище един ден.

Как се възпламени по футбола?

- Запалих се по футбола около моите дядовци и моя татко. Любопитно беше, че първият мой мач беше Локомотив Пловдив - ЦСКА. Тогава не съм мислил, че ще играя в школата на Локомотив и първия тим на ЦСКА.

- Какви качества ти трябват, с цел да станеш огромен футболист?

- Може би най-важните качества, които би трябвало да има един състезател, един футболист, са неизменност, в никакъв случай да не се отхвърля, да се бори, даже първоначално в ранна детска възраст. Аз не съм имал някакви странни механически качества, само че откакто работиш в допълнение, можеш да постигнеш положителни резултати.

" Много благодаря на тези деца от школата за тези забавни въпроси. Надявам се един ден да се засечем да играем дружно и да изпълнят своята детска фантазия, както аз направих моята ", приключи с послание към малчуганите Християн Петров.
 Стамен Белчев застава пред медиите преди мача с Лудогорец
Стамен Белчев застава пред медиите преди мача с Лудогорец

Ще даде пресконференция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР