Централният защитник на Славия Милен Гамаков гостува в предаването От

...
Централният защитник на Славия Милен Гамаков гостува в предаването От
Коментари Харесай

Бранител на Славия: Гоним Европа! Лудогорец ще е шампион още 3-4 години, че и повече

Централният бранител на Славия Милен Гамаков гостува в предаването " От дузпа в тъч " по Sportal TV . Футболистът разяснява обстановката в родното състезание, часове преди старта на плейофната фаза, която би трябвало да дефинира първенеца и да нарежда тимовете на баражите.

" Радващо е, че към този момент играем срещите на стадион " Славия ", където в предния дуел имаше много наши почитатели. Целта пред нас е да се класираме за Лига Европа и имам вяра, че ще успеем да се преборим. Златомир Загорчич ме употребява като централен бранител и мога да кажа, че към този момент се усещам по-добре на тази позиция, в сравнение с като отбранителен халф. За първи път Димитър Димитров - Херо ме сложи централен защитник, в Черноморец, където започнах професионалната си кариера. След това и Николай Костов ме пускаше като подобен в Ботев (Пд), само че е значимо един футболист да дава на всички места максимума от себе си. Имам една повиквателна за националния тим - при Любослав Пенев, който ме викна за полузащитата. С Венци Стефанов се разбрахме за прехвърлянето ми в Славия за 2-3 минути. Благодарен съм му, че ми гласоподава доверие. Договорът ми с клуба е до края на идващия сезон ", разкри Гамаков.
" Трябва да оправим стадионите си. В Полша, където играх, футболът е дръпнал доста около семейството на Евро 2012. До европейското състезание стадионът на Лехия (Гданск) е бил нещо като този на Монтана. Сега го употребяват единствено за тренировки, а играят на " Арена Гданск ", който е с потенциал 43 000 фенове. Мисля, че са кандидатствали за един от идващите финали в Лига Европа.

У нас Лудогорец ще е първенец - спор няма. Това е най-силният тим. Ще са първенци на 99%, а съгласно мен ще са първенци и в идващите 3-4 години, че и повече. Марселиньо и Клаудиу Кешерю са най-хубавите атакуващи футболисти в родния шампионат, дружно със Станислав Костов. В Левски не се вкарва толкоз елементарно гол, а той го прави в последно време. С Кирил Десподов се знаем от юношеския народен тим. Смятам, че е заслужил всичко, което реализира дотук и му искам да стигне до още по-силен тим от Каляри. Когато бях в Полша, Кшищоф Пьонтек вкарваше, само че не биеше по този начин на очи. После звездата му изгря в Дженоа, стигна до Милан, а скоро може да отиде в някой топ тим ", добави Гамаков в " От дузпа в тъч ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР