Централният защитник на Арда Алекс Петков даде интервю за Тема

...
Централният защитник на Арда Алекс Петков даде интервю за Тема
Коментари Харесай

Алекс Петков: Не се поколебах да разтрогна с Левски и да отида в Арда

Централният бранител на Арда Алекс Петков даде изявление за " Тема Спорт ". 23-годишният защитник е един от главните играчи на Александър Тунчев, а в този момент му следва да се изправи против някогашния си отбор Левски. Той показа упованията си за мача със сините, упоритостите на кърджалийци и за престоя му в Шотландия.

Алекс, към този момент две години си в Арда. Как се чувстваш в отбора и имате ли упоритостите да стигнете до евротурнирите през този сезон?

- Чувствам се ужасно в Арда. Всичко е наред, градът и тимът ми харесват. Колкото за евротурнирите - за какво не? Нашата цел постоянно е била да спечелим идващия мач, само че в края на шампионата, в случай че сме на местата, които дават право за присъединяване в европейските клубни шампионати, ще сме доста щастливи.

Започнахте доста мощно напролет с победа с 5:0 над Локо Пд. После обаче изпуснахте точки при гостуванията на ФК ЦСКА 1948 и Славия.

- Да, съжаляваме за въпросните два мача. Като цяло изпитваме компликации в гостуванията. Това бяха дуели, които можехме да спечелим. Изиграхме равностойни срещи. Най-лошото е, че не успяхме и да не ги загубим, като се изключи че не стигнахме до успеха. Щеше да е добре, само че по този начин се стекоха събитията и не взехме точки. Ще се опитаме в идващите гостувания да изправим това нещо.

Предстои ви мач с Левски. Какви са упованията ти? Кои са мощните страни на сините, с които би трябвало да се справите?

- Предстои ни огромен мач. Разбира се, проучваме Левски, както вършим с всеки съперник. Надявам се да победим. Сините прекъснаха отрицателната си серия и са мощен тим. Наясно сме, че ще ни основат доста компликации, само че чакам да играем добре и да стигнем до успеха.

Като че ли раздялата ти с Левски не стана по най-хубавия метод? Защо избра по-късно да продължиш кариерата ти в Арда?

- Не, с Левски се разделихме по най-хубавия метод. Решението ми бе, че не желая да остана на " Герена ". Дойде предлагането от Арда. В този миг бяха напред в класирането и играеха доста добър футбол. По това време изгубих титулярното си място в Левски след зимната подготовка, не се поколебах да разтрогна контракта си и да мина в Арда.

Как се работи с млад треньор като Александър Тунчев, а в щаба му е и Веселин Минев, който бе капитан на Левски?

- За двамата мога да кажа само положителни думи. Александър Тунчев е млад и упорит треньор, който се надявам да продължава по този метод и да върви напред. С тях се работи доста леко и постоянно са отсреща да ти оказват помощ с каквото и да било. За мен е добре и че двамата са играли като бранители.

В момента в центъра на отбраната си партнираш с Умар Сако, а преди този момент играеше с умел бранител като Пламен Крачунов. С кой от двамата се разбираш по-лесно?

- С който и да играя, ми е комфортно. Просто си вършим работата. С всички мои съотборници се усещам добре на терена.

Кой е плюсът на Арда?

- Мисля, че Арда е едно от най-хубавите места за млади български футболисти, тъй като не се опасяват да ги постановат. Както виждате, оправяме се добре. Наистина това е един плюс в Кърджали. Всеки желае да се потвърди и знае упоритостите на тима. Имаме стандарти, които би трябвало да следваме.

Потърсиха ли те от националния тим? Разговарял ли си с някой от щаба на Младен Кръстаич?

- Не, никой не е разговарял с мен. Но желанието на всеки един футболист е да съставлява страната си. Ще съм доста благополучен, в случай че това още веднъж се случи и треньорът реши, че бих бил потребен на тима и да ме повика.

Какво ти даде интервалът, който изкара в Шотландия? Имаш ли за цел още веднъж да заиграеш в чужбина?

- За първи път се сблъсках с същинския живот. На 16 години отидох в Шотландия и за първи път бях надалеч от фамилията и приятелите си, общо взето от всичко познато. Научих се да бъда независим и по-отговорен от човешка позиция. Пораснах. Във футболен аспект разбрах какво е да си в професионален тим, да си порядъчен и какво съставлява всекидневието на един футболист. Разбира се, че имам за цел да играя още веднъж чужбина. Мисля, че всеки се стреми да премине в по-силен тим и състезание. Ако един ден се случи, ще съм доста признателен.

Получаваш ли препоръки от татко ти (б.а. Милен Петков), който е огромно име в българския футбол?

- Да, приказваме си и ми дава препоръки. Помага ми доста. Наистина съм късметлия да имам за татко подобен човек като него.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР