Централният плаж в Созопол получи най-високия утвърден стандарт в туризма

...
Централният плаж в Созопол получи най-високия утвърден стандарт в туризма
Коментари Харесай

Античният Созопол посреща туристите със "Син флаг"

Централният плаж в Созопол получи най-високия одобрен стандарт в туризма и международен екоетикет " Син байрак ". За първи път плажът се подреди измежду водачите за чист пясък и бе приет като едно от местата с кристална морска вода. За да получи " синьото " самопризнание Созопол-централен покри към 30 критерия в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите.

" Син байрак " е най-високото международно самопризнание за непорочност, сигурност и досегаемост на плажовете. Критериите не са единствено за чистотата на водата, а за цялостната услуга, която се предлага, в това число и за чудесно ръководство, предпазване и развиване на линията.

Наред с всички екологични критерии за идното лято, плажът дава отговор и на всички национални и интернационалните здравни насоки и условия за сигурност.

„ Ние сме горди с този знак, тъй като плажът в Созопол за първи път е отличен с него, а линията към този момент е в международната класация на плажовете отличници ", сподели концесионерът Кирил Спасов.

Той уточни, че през последните години задграничните туристи обръщат изключително внимание, когато търсят място за отмора и летуване у нас, дали плажът има документ „ Син байрак ". Големите туроператори също слагат като изискване към плажовете да им се дава документ за качество, добави Спасов.

Централният плаж в Созопол е измит, изравнен, обезпаразитен. Надзора над плажуващите от 1 юни поеха избавителни екипи. От тогава е обезпечен и реанимационен пункт. Чадърите и шезлонгите са сложени съгласно напътствията за сигурност на Министерството на туризма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР