Централният ни съвет реши ДПС да води политика за демонтаж

...
Централният ни съвет реши ДПС да води политика за демонтаж
Коментари Харесай

Карадайъ: ГЕРБ подражава на националистите, започваме политика за демонтаж на коалицията

Централният ни съвет реши Движение за права и свободи да води политика за ремонт на обединението с националистическите партии. Това сподели на конференция водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е... към профила след съвещанието на Централния съвет на партията.

Досега направихме разбор на публично политическата конюнктура в страната, положението на структурите ни. Участието на националистите във властта е пестник в демократичното лице на България, опасност е за стабилността на страната. Езикът на омразата, омразата в деяние и експанзията са на власт. ГЕРБ подражава на националистите, съобщи Карадайъ.

По думите му загробването на ГЕРБ не е техен проблем, само че тяхното държание и политика загробват страната. Стабилността в страната е под опасност и това изисква незабавни дейности от нас. Ръководството на партията и парламентарната група, както и нашите евродепутати, получиха явен мандат за работа с всички демократични средства за разкритие на антидемократичното ръководство на страната, добави Карадайъ.

Според него е време за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта. Длъжни сме да защитим демокрацията, европейските полезности и стабилността на страната. Централният съвет одобри към този момент две решения – отчетохме, че резултатите от извършените парламентарни избори не постановат присъединяване на националистическите партии във властта. Съставената коалиция е нездравословна за страната, тъй като основава условия за разрушение на единството на нацията, слага под въпрос триумфа на председателството на Съвета на Европейски Съюз, легитимира партии и хора с откровени расистки и фашистки действия, официализира езика на омразата. Централният съвет прави оценка като вярна политиката, ориентирана към отстраняването на националистите от властта. На базата на тези констатации Централният съвет реши: задължава Движение за права и свободи да водят политика за демонатаж на обединението с националистическите партии, акцентира водачът на Движение за права и свободи, представен от "Фокус ".

Според него преформатирането на ръководството е наложително, без значение дали е с предварителни избори. Партийните структури да употребяват всички разрешени, демократични и парламентарни средства, в това число и вотове на съмнение към държавното управление. Второто решение, отчитайки смисъла на председателството на България, като опция за отстояването на мястото на България в изменящия се Европейски Съюз, Централният съвет реши да разпореди на Движение за права и свободи провеждането и слагането в дневния ред на годишното съвещание на Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) – повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на българския етнически модел, превръщането на Европа, Балканите и България в зона, свободна от шовинизъм и радикализъм, сподели още Мустафа Карадайъ и добави, че председателството не може да е оправдание на ръководещите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР