Централният блокировач на САЩ Максуъл Холт даде интервю преди финалите

...
Централният блокировач на САЩ Максуъл Холт даде интервю преди финалите
Коментари Харесай

Максуъл Холт: Имаме сили да станем шампиони

Централният блокировач на Съединени американски щати Максуъл Холт даде изявление преди финалите на Световното състезание в Торино . 31-годишният блокировач е с главен принос за сполучливите игри на янките досега на международното състезание, което продължава с крайна шестица в италианския град Торино.
- Вие, американците, измислихте волейбола, само че той не е толкоз известен в Съединени американски щати, колкото в останалият свят.

- Да. За страдание, е тъкмо по този начин. Ние нямаме огромна известност и професионални тимове в къщи. Американската федерация се опитваше в предишното и в този момент още веднъж има акция за популяризирането на спорта в Съединени американски щати. Въпреки това ще е мъчно. Няма огромни спонсорски покупко-продажби. Имаме малко медийно отразяване и мъчно ще се преборим с четирите огромни спорта у нас. В Съединени американски щати е доста мъчно даже да обясниш разпоредбите на един спорт, който не е хокей само че лед, бейзбол, баскетбол или американски Футбол.

- Играеш в Италия, само че да вземем за пример Матю Андерсън е в Русия и завоюва за следващ път Шампионската Лига. Според теб кое е по-доброто клубно състезание - италианското или съветското?

- В Русия постоянно са имали мощно клубно състезание. В Полша също, само че през идващия сезон най-силното клубно състезание и най-оспорвано и цялостно със звезди ще е италианското.



- Може ли да приемем, че победихте Иран с втория си тим?

- Не, тези момчета не са вторият ни тим. За първи път от доста години сме с един доста равносилен и доста добре уравновесен тим. Готвихме се доста съществено и работихме крепко като тим за това състезание и имаме в действителност доста мощни играчи на всяка позиция.

- Имаше ли време да гледаш други мачове от това състезание и кои тимове ще бъдат ваши съществени съперници?

- Да, имах опция да виждам множеството тимове. Всеки тим, класиран за финалната шестица, ще бъде сериозен съперник и няма да ни е елементарно.

- Вие сте единственият непобеден тим. Колко надалеч можете да стигнете?

- В доста добра форма сме и макар, че в Торино ще е доста мъчно, имаме сили да станем първенци.

Автор: Йордан Михайлов

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР