Централните банкери в САЩ продължават да проучват възможността за разработване

...
Централните банкери в САЩ продължават да проучват възможността за разработване
Коментари Харесай

ФЕД наблюдава внимателно света и обмисля криптовалута за САЩ

Централните банкери в Съединени американски щати не престават да изследват опцията за създаване на криптовалута , която да бъде директно налична за бизнеса и семействата, удостоверява ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл пред депутатите, оповестява " Бизнес инсайдър ".

" Докато сега не създаваме криптовалута на централната банка , ние направихме оценка и продължаваме деликатно да проучваме разноските и изгодите от сходна самодейност в Съединени американски щати ", изяснява той.

Поддържана от централната банка криптовалута в най-голямата стопанска система би била невиждана и би породила голям брой правни и оперативни въпроси .

Пауъл разяснява, че това ще бъде деликатно премислено от политиците , само че добави, че Съединени американски щати могат по някакъв метод да бъдат по-добре позиционирани от другите страни , които са разгледали такова предложение.

" Ние деликатно следим дейностите на други централни банки , с цел да идентифицираме евентуални изгоди, които могат да бъдат от голяма важност в подтекста на Съединени американски щати. Нашето наблюдаване е, че доста от провокациите, пред които те се изправят, не се отнасят за Съединени американски щати . "

Пауъл дава отговор на въпроси, повдигнати от представителите Френч Хил и Бил Фостър, които през септември обявиха, че централната банка би трябвало да обмисли криптовалутата , поддържана от Съединени американски щати, с цел да остане конкурентоспособен.

" Притесняваме се, че превъзходството на щатския $ може да бъде в заплаха от необятното приемане на криптовалути . Може да стане все по-наложително Федералният запас да се заеме с план за създаване на щатски $ - криптовалута ", изясняват депутатите в първичното си писмо до Пауъл.

Предложенията за цифрова валута се появиха в частния бранш през последната година , в това число във Фейсбук, JPMorgan и Wells Fargo, които някои политици дефинират като евентуални опасности за паричната политика и финансовите регулации .

" Мисля, че сме съгласни, че " либра " провокира доста съществени опасения и това са неприкосновеността на персоналния живот, прането на пари, отбраната на потребителите, финансовата непоклатимост. Те ще би трябвало да бъдат деликатно и обществено оценени, преди този момент да продължи ", разяснява Пауъл през юли по отношение на криптовалутата на Фейсбук.
 Европейски Съюз обмисля европейска криптовалута
Европейски Съюз обмисля европейска криптовалута

Евентуална европейска цифрова валута ще бъде в отговор на проектите на " Facebook " да пусне своя криптовалута
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР