Централните банкери са все по-уверени, че инфлацията може да бъде

...
Централните банкери са все по-уверени, че инфлацията може да бъде
Коментари Харесай

Централните банки виждат „безупречната дезинфлация“ в обхвата на възможностите

Централните банкери са все по-уверени, че инфлацията може да бъде победена, без да се усили внезапно безработицата, защото икономистите предвиждат по този начин наречената „ безупречна дезфлация “.

Анализатори интервюирани от Consensus Economics, виждат понижаване на инфлацията от върхове от няколко десетилетия до към 2 % тази година в множеството напреднали стопански системи, в това число Съединени американски щати, Германия, Франция, Обединеното кралство, Италия и еврозоната.

Победите над инфлацията са обичайно идват на висока цена, защото суровите ограничения на паричната политика водят стопанските системи в криза и покачват равнищата на безработица. Равнищата на безработицата в Обединеното кралство и Съединени американски щати се удвоиха през 80-те години на предишния век, защото разноските за заеми се покачиха за справяне с високата инфлация, провокирана от шокове в цената на петрола.

Но този инфлационен цикъл се преглежда като поемащ друг курс. Майкъл Сондърс, икономист в Oxford Economics, означи, че инфлацията се чака...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР