Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на

...
Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на
Коментари Харесай

Ако не получат регистрация в ЦИК - партиите вън от Общинските избирателни комисии

Централната изборна комисия стартира да приема документи за регистрация на партиите и обединенията за присъединяване в идните избори за общински съветници и за кметове от 9.30 часа на 4 септември.

Крайният период за подаването на документите изтича в 17 часа на 13 септември. Крайният период за подаване на документи за промени в състава на коалиция е 17 часа на 23-и септември.

Партия или коалиция може да изиска да бъде заличена регистрацията й за присъединяване в изборите не по-късно от 32 дни преди изборния ден, т.е. до 26-и септември.

" Ако не са регистрирани в ЦИК, партии и обединения, те не могат да се записват в следствие в общинските изборни комисии, с цел да вземат участие в локалните избори на територията на съответната община ", изясни представителят на ЦИК Росица Матева.

Приемането на документите ще се прави всеки ден от 9,30 до 17 часа в постройката на Народното събрание на площад " Княз Александър Първи " 1, във фоайето, вход " Ларго ". Към заявката за регистрация партията показва лист, съдържащ имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията, положен пред упълномощени от партията лица или с дипломиран електронен автограф.

Към заявката за регистрация обединението също показва лист на не по-малко от 2500 гласоподаватели. Регистрацията на партия или коалиция може да бъде подкрепена и от гласоподаватели жители на друга държава– членка на Европейския съюз, като в описите се показват имената, персоналния номер, номера на удостоверението за престояване, датата на регистрация, посочена в него, и автограф. Съгласно Изборния кодекс за присъединяване в изборите за общински съветници и за кметове партиите, обединенията и инициативните комитети не внасят депозит, предава БНР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР