Централната избирателна комисия взе решение как ще гласуват хората, които

...
Централната избирателна комисия взе решение как ще гласуват хората, които
Коментари Харесай

Ето как ще гласуваме, ако на 4 април сме под карантина

Централната изборна комисия взе решение по какъв начин ще гласоподават хората, които към датата на парламентарните избори (4 април) ще бъдат под карантина, заяви Агенция "Фокус ".
Говорителят на ЦИК Димитър Димитров уточни, че жителите би трябвало да подадат заявление към съответната общинска администрация най-късно до 31 март по следните способи: саморъчно подписано и подадено до Общинската администрация, посредством прокурист в свободен текст, без да е належащо пълномощното да е официализирано, по поща или факс, по електронната поща на общинската администрация, без да се изисква дипломиран електронен автограф (КЕП).
Друга опция е да се подаде електронно заявление при положение, че администрацията разполага с платформа за електронно обслужване на жители, като и в този случай не се изисква КЕП.
Не е належащо жителите да удостоверяват, че са карантинирани, защото това е обвързване на съответната общинска администрация, която би трябвало да направи информация в РЗИ или Националната система за битка с COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР