Централната избирателна комисия вече е определила и секциите в страната,

...
Централната избирателна комисия вече е определила и секциите в страната,
Коментари Харесай

ЦИК е определила секциите в страната, където ще се гласува машинно

Централната изборна комисия към този момент е определила и секциите в страната, в които ще се гласоподава машинно. 318 претенденти за евродепутати се впускат в предизборната борба. На предходните евроизбори през 2014 година са били по-малко - 313.

Александър Андреев - представител на ЦИК: Има в две от листите претенденти на държави-членки на Европейски Съюз. Има един претендент, който е жител на Холандия и има един претендент, който е жител на Унгария.
До 10 май всички 3000 машини за евровота би трябвало да са доставени в България. А до 25 май би трябвало да са в секциите. Как ще бъдат разпределени?
Александър Андреев - представител на ЦИК: Основният аршин е популацията на обитаемоте места. На второ място - във всички региони на страната би трябвало да се организира машинно гласоподаване, а самото систематизиране като брой секции към този момент е осъществено въз основата на методика.
От насрочването на изборите досега са подадени 20 тъжби в ЦИК, а сигналите са 5 - един от тях е за корист с персонални данни.

Към момента 4 482 българи са декларирали, че ще гласоподават отвън страната.

Крайният период за подаването на заявки изтича на 30 април. Това може да става както в дипломатическите и консулските представителства, по този начин и по електронен път.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР