Централната избирателна комисия (ЦИК) тази вечер на заседание взе решение

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) тази вечер на заседание взе решение
Коментари Харесай

ЦИК отказа регистрация промяна в състава на ПП – ДБ

Централната изборна комисия (ЦИК) довечера на съвещание взе решение да не записва смяна в състава на коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ). 

Решението за отхвърли предстои на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен период от оповестяването му.

Решението е оповестено на страницата на ЦИК.

В 17:40 часа през днешния ден е постъпило заявление от обединението, подписано от представляващите обединението Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов и подадено от пълномощника Мартин Бъбаров.

С него е декларирана за регистрация смяна , изразяваща се в присъединение на политическа партия " ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ ". Заявлението е заведено в регистъра на обединенията в партидата на обединението под №4а на 25 февруари 2023 година
 Политическа партия и Демократична България дружно отлепят копитата на статуквото
Политическа партия и Демократична България дружно отлепят копитата на статуквото

Регистрираха се с 9999 подписа

ЦИК напомня, че според член 144, алинея 1 и алинея 2 от Изборния кодекс, промени в състава на коалиция, настъпили след регистрацията ѝ, се правят след подаване на заявление и показване на решение за измененията и съответните документи не по-късно от 35 дни преди изборния ден .

С признатата с Решение № 1583-НС от 2 февруари 2023 година хронограма и т. 46 на Решение №1595-НС от 6 февруари 2023 година е избран краен период за подаване на документите за осъществяване на промени в състава на коалиция - 17:00 ч . на 25 февруари 2023 година

Документите са постъпили след приключването на този период, за което приносителят категорично е известен, като това събитие е вписано в Регистъра на ЦИК, се акцентира в текста.
 ПП-ДБ не са се карали за листите
ПП-ДБ не са се карали за листите

Според Настимир Ананиев единствено Политическа партия може да сформира постоянен кабинет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР