Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение, с което да обяви

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение, с което да обяви
Коментари Харесай

ЦИК публикува имената на народните представители. Трифонов отново се отказва от депутатското място

Централната изборна комисия (ЦИК) одобри решение, с което да разгласи имената на народните представители в 49-ото Народно заседание. Това стана по време на днешното съвещание на комисията. „ За “ решението гласоподаваха 13 души, а един беше „ срещу “. Предстои решението да бъде обнародвано в Държавен вестник, заяви Българска телеграфна агенция.


Председателят на ЦИК Камелия Нейкова уточни, че имената на определените депутати в 49-ото Народно заседание ще бъдат оповестени на уеб страницата на комисията през днешния ден (Пълният списът може да видите ТУК).

" Отново Централната изборна комисия взе решение за необявяване за определени на към този момент определени депутати ", сподели по време на съвещанието Цветозар Томов, който гласоподава " срещу ". " Аз съм изрично срещу тази процедура, която е допустимо да докара до доста съществени изкривявания на вота на хората на локалните избори, които предстоят. Тъй като взехме такива решения – оповестеният лист от нас депутати не подхожда на волята на гласоподавателя в цялостна степен ", изясни претекстовете си той.

Председателят на Политическа партия „ ИТН “ Слави Трифонов е подал заявление, с което се отхвърля да бъде депутат в 49-ото Народно заседание, стана известно на днешното съвещание на ЦИК. Заявлението на Трифонов беше признато с 12 гласа „ за “ и един „ срещу “. Преди дни Асен Балтов от листата на ГЕРБ-СДС също се отхвърля от депутатското си място в 49-ия парламент.

 

В идващия парламент ще има представители на шест партии и обединения - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, " Продължаваме промяната - Демократична България ", " Възраждане ", Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ".

ГЕРБ-СДС получава 69 мандата. Това е с пет места повече от " Продължаваме промяната - Демократична България ", която ще има общо 64 депутати.

От " Възраждане " ще бъдат излъчени 37 народни представители.

Движение за права и свободи получава 36 мандата.

Депутатите на Българска социалистическа партия ще бъдат 23, а на " ИТН " - 11.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР