Централната избирателна комисия (ЦИК) отново откри нарушение на правилата за

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) отново откри нарушение на правилата за
Коментари Харесай

ЦИК отново установи нарушения при Марешки


Централната изборна комисия (ЦИК) още веднъж откри нарушаване на разпоредбите за водене на предизборна акция от страна на водача на „ Вола” Веселин Марешки.
Този път реакцията е във връзка сигнал на Красимир Запрянов – прокурист на Вътрешна македонска революционна организация, в който се излагат изказвания за нарушение на разпоредбите за осъществяване на предизборната акция от коалиция „ ВОЛЯ – Българските Родолюбци “, изразяващи се в разпространяване на материали – листовка със заглавие „ Аптеки Марешки “, като под заглавието е изписан текст „ Веселин Марешки: Да изберем български родолюбци, вместо депутати – безродници “).

Брошурата съставлява комерсиална реклама, с която се правят политически внушения, което съставлява нарушаване на наредбата на член 192 от Изборния кодекс (ИК).

Както BIG5 заяви преди седмица, в комерсиалните обекти на аптеки „ Марешки “ и бензиностанции „ VM Petroleum “ се издават фискални бонове, като на гърба на всеки от тях е изписано „ ВОЛЯ “ и изпод „ план на Веселин Марешки “. Този сигнал също е постъпил в ЦИК.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР