Централната избирателна комисия (ЦИК) определи със свое решение местата в

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) определи със свое решение местата в
Коментари Харесай

Отварят 755 секции за гласуване в чужбина

Централната изборна комисия (ЦИК) дефинира със свое решение местата в страните, в които ще се образуват изборни секции отвън страната, и броя на изборните секции във всяко място при производство на изборите за народни представители.

Секциите в чужбина на втори октомври ще са 755, заяви представителят на ЦИК Цветозар Томов. Те са с пет повече спрямо последните избори през ноември предходната година.

За четири страни - Австрия, Германия, Канада и Норвегия, образуването на секции отвън тези в дипломатическите и консулските представителства ще бъде под изискване до 16 септември, защото се чака финално позволение от приемащите страни, заяви БНР.

" Специално за Чехия желая да обърна внимание на това, че откриването на трета секция в посолството е обвързвано с условието на приемащата страна да не се откриват секции отвън дипломатическите и консулските представителства, а в това време има значителен брой заявки от други градове в Чехия. Може да се оправдае хипотезата, че част от хората, които не могат да гласоподават отвън Прага, ще дойдат да гласоподават в Прага, с цел да може да бъде стихотворец този поток от гласоподаватели ", сподели Цветозар Томов.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР