Централната избирателна комисия (ЦИК) обявява обществена поръчка за купуване на

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обявява обществена поръчка за купуване на
Коментари Харесай

ЦИК търси да купи 9600 машини за гласуване за 36 млн. лева

Централната изборна комисия (ЦИК) афишира социална поръчка за пазаруване на 9600 машини за гласоподаване за идния парламентарен избор. Заложената оптималната планирана стойност на поръчката е 36 млн. лева без Данък добавена стойност.

Това се схваща от решение на ЦИК, качено на уеб страницата на комисията. От обяснението на зам.-председателя Кристина Цанкова – Стефанова то е било взето на закрито съвещание малко преди 21 ч. в четвъртък.

Стефанова добави пред БГНЕС, че поръчка ще се организира в съкратени периоди, а не тези, заложени в Закона за публичните поръчки, тъй като желали да дадат повече време на производителя за машините.

Досега устройствата за гласоподаване са били единствено наемани и в никакъв случай не са били толкоз доста.

Според настоящия Изборен кодекс в секциите с над 300 гласоподаватели ще има и машини, и хартиени бюлетини. До това се стигна, откакто през октомври ръководещите направиха съществено оттегляне от машинния избор. Миналата година по предложение на Движение за права и свободи бе признато в тези секции да се гласоподава единствено с устройства, като изключение бяха локалните избори, при които се предвиждаше единствено аналогов избор. Тези текстове бяха подкрепени от ГЕРБ, само че няколко месеца по-късно партията на премиера Бойко Борисов размишления и.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР