Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание, взе решение, с

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание, взе решение, с
Коментари Харесай

ЦИК откри процедура за обществена поръчка за машинното гласуване

Централната изборна комисия (ЦИК) на свое съвещание, взе решение, с което открива спортна процедура с договаряне за възлагане на социална поръчка с предмет: „ Дейности по обезпечаване на машинното гласоподаване в страната в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година ”   

Тя е с две обособени позиции. Първата включва профилактика и диагностика, инсталиране на операционна система на приложния програмен продукт и параметизиране и окомлектоване на профилирани устройства за машинно гласоподаване, техническо обслужване на профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване (СУЕМГ) в изборния и предизборния ден по места и обезпечаване на център за поддръжка при зародили проблеми с устройствата. Втората включва превоз и логистично обезпечаване на СУЕМГ, предава БТА.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е 8 млн. 310 хиляди лева за двете позиции общо и е избрана на база цената на публичната поръчка на изборите от втори април. 

Емил Войнов, член на ЦИК, уточни, че за софтуера ще бъде взето настрана решение, а той би трябвало да бъде надграден от „ Смартматик “.По темата 
ЦИК утвърди образците на бюлетините за гласоподаване за локалния избор на 29 октомври
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР