Централната избирателна комисия (ЦИК) извършва проверка и не може да

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) извършва проверка и не може да
Коментари Харесай

ЦИК проверява дали задържаните за шпионаж са били членове на СИК

" Централната изборна комисия (ЦИК) прави инспекция и не може да даде еднопосочна информация ". Това сподели представителят на ЦИК Росица Матева по отношение на публикуваната информация в общественото пространство, че арестуваните български жители във Англия по съмнения за шпионаж в интерес на Русия, са били членове на секционна изборна комисия.

По думите ѝ от комисията работят по установяването на това дали има такива лица, които са заемали длъжността, по кое време и от кого са били препоръчани.

" Становището на ЦИК е, че даже тези лица да са взели участие в секционни изборни комисии, по никакъв метод не може да даде отражение в резултатите на изборите, защото става въпрос за работата на групов орган ", сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера Би Би Си заяви, че трима български жители са арестувани във Англия по съмнения за шпионаж в интерес на Русия, като разгласява техни фотоси и разгласи имената им. За Българска телеграфна агенция посланикът на страната ни в Обединеното кралство Марин Райков съобщи, че английските институции не са уведомили българското посолство в Лондон за задържането на тези трима души. По-късно от Министерството на външните работи също оповестиха, че управляващите във Англия не са се обърнали към посолството на България в Лондон.

Снимка: БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР