Централната избирателна комисия (ЦИК) глоби с 2000 лева лидера на

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) глоби с 2000 лева лидера на
Коментари Харесай

ЦИК глоби Каракачанов с 2 хил. лв. за предизборен клип

Централната изборна комисия (ЦИК) санкции с 2000 лв. водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов поради потреблението на българското знаме в избирателен клип за евровота. Решението за глобата е взето тази седмица, откакто нарушаването е открито на 5 май.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е оспорил решението на ЦИК за определяне на нарушаването, само че от комисията не са намерили съображение да уважат митинга му.

Решението за наложената глоба предстои на обжалване пред Софийски областен съд. Според закона 2000 лв. е минималната санкция при сходно нарушаване. Максималният размер на глобата може да е 5000 лева

Предизборният материал, за който е наложена санкцията, е излъчен в рубриката " Евроизбори " на телевизия Европа. Става дума за репортаж за среща на претендентите за членове на Европейския парламент на Вътрешна македонска революционна организация в централата на партията със синдикалната организация на Българските полицейски синдикати. Срещата била част от взаимна самодейност с европейски синдикални организации.

В два от фрагментите на репортажа е показано националното знаме, паралелно със знамето на Европейския съюз и партийното знаме на " Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР