Централната избирателна комисия (ЦИК) е решила да наложи две глоби

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) е решила да наложи две глоби
Коментари Харесай

ЦИК нанесе тежък удар на bTV за безобразното си поведение на вота

Централната изборна комисия (ЦИК) е решила да наложи две санкции на bTV за предизборна пропаганда в изборния ден. Двете сходни решения от през днешния ден са по сигнали на представители на ГЕРБ за репортажи, излъчени в изборното студио на малкия екран в неделя следобяд, написа "Труд ".

ЦИК приема, че отрицателни квалификации и внушения против даден претендент, даже осъществени по косвен метод, в изборния ден, съставляват нарушаване на Изборния кодекс. „ Предизборна пропаганда “ по смисъла на кодекса е апел за поддръжка или за неподкрепа на претендент, партия, коалиция или предприемчив комитет при присъединяване в избори.

Извънредни вести: bTV има нов притежател!

За да е налице нарушаване на възбраната за предизборна пропаганда е задоволително да бъде направено политическо подстрекателство и то под всякаква форма, показват от комисията.

Забраната за пропаганда е открита, с цел да се даде опция на гласоподавателите в спокойна атмосфера да образуват свободно волята си по въпроса кой претендент да поддържат. При отправени внушения за поддръжка или неподкрепа такава опция на гласоподавателите не може да се обезпечи, стимулират се от ЦИК.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР