Централната избирателна комисия (ЦИК) е получила 400 жалби във връзка

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) е получила 400 жалби във връзка
Коментари Харесай

Изводите от изборния ден у нас: 400 жалби и трудности при гласуването в чужбина

Централната изборна комисия (ЦИК) е получила 400 тъжби по отношение на провелите се  у нас, съобщи БГНЕС. Всички сигнали са от изборния ден, заяви представителят на ЦИК Димитър Димитров. „ Имало е доста усложнения изключително при гласуването в чужбина , където в никакъв случай до момента не е имало толкоз доста секции. Има секции с по 1800 дали своят вот, където на предишни избори се е считано за оптималното допустимо число “, сподели той.
Окончателно е ясно и какво е разпределението на мандатите в Народното събрание. Коалицията ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е със 75 мандата, " ИТН " с 51, а Българска социалистическа партия с 43-ма депутати, Движение за права и свободи с 30, " Демократична България " с 27, а " Изправи се! Мутри вън! " с 14 . Изпълнихме отговорностите си, следва да създадем разбор на миналите избори. Това сподели по време на заключителния брифинг ръководителят на ЦИК Александър Андреев.
 ЦИК одобри настояването на Борисов и още 7 претенденти да не бъдат депутати ЦИК одобри настояването на Борисов и още 7 претенденти да не бъдат депутати
ЦИК извади от листата на определените депутати шест души от Движение за права и свободи и двама от коалиция ГЕРБ-СДС, измежду тях е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Т...
„ Брифингът е с оглед признатите в днешното съвещание решения, с което завършват плануваните, според Изобрния кодекс, периоди, в които ЦИК би трябвало да разгласи окончателните резултати “, съобщи той и акцентира, че Комисията е оповестила състава на 45-то Народно заседание. Андреев сподели, че са били признати три нови решения за определени народни представители, които са се отказали да встъпят в служба и те са били размени със идващите в листата.
„ Независимо от появилите се настройки, че заради разнообразни аргументи, а точно каквито са тежката конюнктура в страната, по отношение на пандемията, комплицираните изборни книги, които биха могли да забавят осъществяването на отговорностите от страна на ЦИК, ние изпълнихме нашите пълномощия и нашите отговорности според ИК “, сподели още той и благодари на всички, взели участие в провеждането на изборите.
Председателят на Комисията разгласи, че пред тях предстоят две съществени неща. „ Да се издаде бюлетинът, според ИК  би трябвало да издадем и на второ място, по значителното - да създадем разбор на тези  избори. Да забележим къде биха могли да бъдат направени добави оферти пред законодателя и да могат да бъдат допълнени или променени в изборното законодателство “, разяснява Александър Андреев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР