Централната избирателна комисия ще отстранява със свои решения днес грешките

...
Централната избирателна комисия ще отстранява със свои решения днес грешките
Коментари Харесай

ЦИК: Още днес може да бъде обявено разпределението на мандатите

Централната изборна комисия ще отстранява със свои решения през днешния ден грешките в протоколите на секционните комисии след повторното въвеждане на данните. Вече всички районни изборни комисии предадоха документите си. Процедурата изисква да има наново въвеждане на данните от протоколите. 

Ако процесът по отстраняването на грешките завърши бързо, е възможно още през днешния ден ЦИК да оповести и разпределението на мандатите на партиите в 46-ото Народно заседание, както и окончателните резултати от избори те.

По закон срокът за оповестяване на разпределението на мандатите и на окончателните изборни резултати е в четвъртък. В бъдещия парламент влизат шест обединения.

При данните от 100 % обработени протоколи на секционните изборни комисии в районните комисии, които бяха качени на уеб страницата на ЦИК нощес, партия „ ИТН “ печели 24,08 процента от гласовете, а ГЕРБ-СДС - 23,51 на 100.

Трета политическа мощ е БСП с 13,39 %, следвана от  " Демократична България " 12,64 процента и ДПС с 10,71 на 100.

Шестата групировка в бъдещия  парламент е „ Изправи се! Мутри вън! “, която печели 5,01 %.

Първенец  по резултат от гласуването на сънародниците ни зад граница е партия " ИТН “ 35,64 на 100 от гласовете, следвана от „ Демократична България с 18,64 на 100 и Движение за права и свободи с 17,49 % от гласовете в чужбина.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР