Централната избирателна комисия ще определи състава на РИК - Перник

...
Централната избирателна комисия ще определи състава на РИК - Перник
Коментари Харесай

ЦИК ще определи състава на избирателната комисия в Перник

Централната изборна комисия ще дефинира състава на РИК - Перник за идните на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и за Народно заседание, откакто на състоялите се през днешния ден съвещания при регионалния шеф доктор Симеон Василев парламентарно показаните партии и обединения не съумяха да реализират единодушие по окончателния ѝ състав.

В препъникамък се трансфораха двете зам.-председателски места. За тях оферти направиха коалиция ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, коалиция „ Демократична България - Обединение " и коалиция „ Изправи се! Мутри вън! ", само че до решение по този начин и не се стигна.

Консенсус бе реализиран при предлагането за председателското място на „ ИТН " и по предлагането на коалиция Българска социалистическа партия за България за секретар на комисията.

Протоколът с всички оферти на политическите партии и обединения ще бъде изпратен в Централната изборна комисия, която ще се произнесе с решение за състава на РИК -Перник.

И на идните избори комисията в Перник ще бъде 13-членна. По трима представители в нея ще имат партия „ ИТН " и коалиция ГЕРБ-СДС, по двама- коалиция Българска социалистическа партия за България, коалиция „ Демократична България - обединяване " и партия Движение за права и свободи. С една квота е коалиция „ Изправи се! Мутри вън! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР