Централната избирателна комисия ще определи състав и председател на РИК-Хасково,

...
Централната избирателна комисия ще определи състав и председател на РИК-Хасково,
Коментари Харесай

ЦИК ще определи РИК- Хасково 

Централната изборна комисия ще дефинира състав и ръководител на РИК-Хасково, откакто парламентарно показаните партии през днешния ден не се схванаха на консултациите при регионалния шеф инж. Минко Ангелов. За ръководител на комисиата за изборите на 14 ноември, когато ще избираме Народно събрание и президент, бяха препоръчани кандидатури от „ ИТН “, коалиция „ ГЕРБ-СДС “ и „ ДПС”.

В 13- членната РИК- Хасково „ ИТН “ и „ ГЕРБ-СДС “ имат по 3-ма членове, коалиция „ Българска социалистическа партия за България”, „ Демократична България “ и Движение за права и свободи - по 2-ма, а „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ - 1 член.

Представителите на една партия или коалиция не могат да имат болшинство в РИК. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция, подсети регионалният шеф инж. Минко Ангелов, базирайки се на наредбата на член 61, алинея 3 от ИК.

Има Такъв Народ предложи за ръководител на РИК Десислава Филипова-Рангелова, ГЕРБ-СДС - Веселина Иванова. „ ДПС” този път изиска ръководител, като предложи Лейла Елмаз. Тя е предлагането на партията и за секретар.

„ Българска социалистическа партия за България” предложи за секретар Ина Георгиева. Коалиция „ Демократична България “ – за заместник-председател Петя Бостанджиева- Китин.

Изправи се БГ! Ние идваме! желаеха зам.- председателско място, като предложи Боряна Делчева.

ЦИК би трябвало да се произнесе до седмица.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР