Централната избирателна комисия ще обяви днес окончателния състав на 45-ото

...
Централната избирателна комисия ще обяви днес окончателния състав на 45-ото
Коментари Харесай

ЦИК обявява окончателното разпределение на депутатските мандати

Централната изборна комисия ще разгласи през днешния ден окончателния състав на 45-ото Народно заседание. Комисията ще даде заключителната си конференция след извършения избор преди седмица.

Ще бъде разгласен окончателният състав на Народното събрание, откакто 22-ма претенденти, определени в 2 многомандатни региона, са декларирали от кое място ще осъществят мандата си.

Срокът, в който определените в два региона трябваше да заявят пред ЦИК коя листа желаят да съставляват, изтече през вчерашния ден.

Ако не са го създали, Комисията афишира депутата за определен в първия регион, в който той се е записал за присъединяване в изборите.

Най доста са спечелилите в 2 региона от партията „ ИТН “ - 10 претенденти, четирима са от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, по трима от обединението "Демократична България " и от Движение за права и свободи, по един от Българска социалистическа партия за България и от "Изправи се! Мутри вън! ".

Такъв избор са създали и част от водачите на обединенията - Слави Трифонов, Мустафа Карадайъ, Христо Иванов, Корнелия Нинова, Николай Хаджигенов.

9 претенденти от листите на Движение за права и свободи и двама от ГЕРБ-СДС, в това число Бойко Борисов, към този момент заявиха пред ЦИК, че не желаят да са депутати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР