Централната избирателна комисия събира информация за несъответствията при преференциите в

...
Централната избирателна комисия събира информация за несъответствията при преференциите в
Коментари Харесай

Спряха машинното гласуване и в Добрич

Централната изборна комисия събира информация за несъответствията при преференциите в изборната бюлетина, въведена на машините за избирателен регион Добрич. Проблемът е софтуерен, оповестява БНР.

За една от обединенията под номер 110 в преференциите се появява име на претендент под различен номер в листата, за номер 112 е правилно единствено първото име на претендента.

За друга групировка при натискане на преференция 109 не излиза име. В бюлетината на машините липсва и квадратчето „ не поддържам никого “.
Предложението в Добрич да се спре гласуването с машини бе оттеглено, откакто част от членовете на ЦИК се оповестиха срещу.

Дискутира се дали е допустимо, в случай че машинния избор там продължи, да бъдат регистрирани правилно подадените гласове за преференциите.
Окончателно решение на ЦИК за Добрич се чака по късно.

По-рано беше обявено, че след подадени редица сигнали за разменени имена и номера на претенденти от разнообразни партии, както и на опция за гласоподаване с „ не поддържам никого “ в област Добрич стартира поетапното прекратяване на гласуването посредством машини: „ Имаме сигнали от секции, поетапно преустановяваме, чакаме ЦИК да се поизнесе, сезирани са. Има разменени, дублиращи имена, липсва квадратчето „ не поддържам никого “, споделиха от РИК.

Подаден е сигнал и за гласоподаване с подправено ЕГН в една от секциите в Добрич, лицето е арестувано и е предадено на прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР