Централната избирателна комисия реши да прекрати процедурата за възлагане на

...
Централната избирателна комисия реши да прекрати процедурата за възлагане на
Коментари Харесай

ЦИК прекрати обществената поръчка за допълнителни машини за изборите

Централната изборна комисия реши да приключи процедурата за възлагане на социална поръчка за доставка на 1600 машини за електронно машинно гласоподаване.
Причините за решението са:
Участникът „ Информационно обслужване “ АД е предложил първична обща цена за осъществяване на поръчката в размер на 9 998 450 лева без включен Данък добавена стойност. В хода на извършените договаряния участникът „ Информационно обслужване “ АД е отказал да понижи по този начин препоръчаната обща цена за осъществяване на поръчката.
Участникът „ Сиела Норма “ АД е предложил първична обща цена за осъществяване на поръчката в размер на 9 950 000 лева без включен Данък добавена стойност. В хода на извършените договаряния участникът „ Сиела Норма “ АД е отказал да понижи по този начин препоръчаната обща цена за осъществяване на поръчката.
Така препоръчаните от двамата участници, в това число и след извършените договаряния, общи цени за осъществяване надвишават оптималната планирана стойност на публичната поръчка. Всички предложения, които дават отговор на авансово оповестените от възложителя условия, надвишават финансовия запас, който той може да обезпечи.
Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд посредством Централната изборна комисия в тридневен период от оповестяването му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР