Централната избирателна комисия получи официален сигнал от Съвета за електронни

...
Централната избирателна комисия получи официален сигнал от Съвета за електронни
Коментари Харесай

СЕМ сезира ЦИК за волностите на Волен

Централната изборна комисия получи формален сигнал от Съвета за електронни медии за държанието на водача на партия " Атака " Волен Сидеров в снощното предаване " Референдум " по Българска национална телевизия. Приложен е и видеозапис от предаването, в което се стигна до замяна на реплики и обидни квалификации сред участниците в него. Сезирането на комисията е по механизма за мониторинт, разказан в съглашение сред ЦИК и Съвет за електронни медии. Очаква се постъпилият сигнал да бъде прегледан довечера или в границите на утрешното съвещание. В същото време от Българска национална телевизия излязоха с позиция, в която акцентират, че ще предложи на ЦИК и Съвет за електронни медии да изключат от съглашението с политическите обединения за предизборната акция, " партията на въпросния политик и тя да няма безвъзмездни и платени участия в Българска национална телевизия. "

Сидеров скандализира освен участниците в предаването и водещата Добрина Чешмеджиева, само че и провокира каскада от бурни реакции с невъздържаното си държание и нападки към представител на друга групировка с обвинявания, че взе участие в ръководството от името на една от опозиционните политически сили. Опитите на водещата да успокои ситуацията единствено " окуражиха " още повече Сидеров. Наложи да му изключат микрофона, само че и това не спря размяната на обидни реплики. В студиото даже влезе защита поради нажежената конюнктура, а в последна сметка предаването даже бе прекратено за няколко минути. След възобновяването му Волен към този момент не беше измежду участниците в " Референдум ".

" Резил! " - по този начин дефинира генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков случилото се нощес в предаването „ Референдум “.  Докато аз съм началник на Българска национална телевизия няма да има толерантност към сходно отношение и държание в ефира, акцентира той.

В отговор Сидеров не сподели даже и диря от разкайване, в противен случай реагира, че Българска национална телевизия не е " бащиния на Кошлуков ".

В своя декларация през днешния ден управлението на Българска национална телевизия жигосва грубото неуважение на подписаното сред ЦИК, Българска национална телевизия и политическите партии съглашение от страна на водач на политическа мощ и дефинира държанието му за възмутително.

Ръководството на Българска национална телевизия заявява, че застава зад водещата на „ Референдум “ Добрина Чешмеджиева и зад нейните дейности по време на предаването.

 

Недопустимо е потреблението на ефира на публичната телевизия и използването на език на омразата, на думи, които очернят политически съперници, се споделя още в декларацията на Българската национална телевизия.

От своя страна ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова и останалите членове на Съвет за електронни медии заявиха поддръжка за позицията на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков по проблема и считат, че екипът на предаването е реагирал професионално. Те дефинираха като „ неприемливо “ случилото се нощес в ефира на предаването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР