Централната избирателна комисия отхвърли сигналите срещу лидера на ГЕРБ Бойко

...
Централната избирателна комисия отхвърли сигналите срещу лидера на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

ЦИК отхвърли сигналите срещу Борисов за агитация в изборния ден

Централната изборна комисия отхвърли сигналите против водача на ГЕРБ Бойко Борисов за пропаганда в изборния ден. Зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева добави, че към 18 ч. в комисията са постъпили общо 5 тъжби и 77 сигнала.

25 от тях са за пропаганда от страна на Борисов.

„ В ЦИК беше импортиран план за решение за определяне на нарушаване, само че не реализира нужното болшинство. Имаме много подадени сигнали за издание на планирани резултати в интернет уеб сайтове – при седем ЦИК откри нарушавания “, добави Матева.

„ За “ нарушаване са дали своят вот 9 члена на ЦИК, „ срещу “ – 5. При такова съответствие няма нужното болшинство за взимане на решение.

Избирателната интензивност за страната на балотажа към 16 ч. е 24,12%, по данни на Централната изборна комисия. Това са близо 1,6 млн. души, отишли до изборните урни.

Тази интензивност е малко по-ниска спрямо вота на 14 ноември. Очаква се до края на деня изборната интензивност да не надвиши 40%.

„ Не можем да предвиждаме сигурно какво ще се случи в идващите часове, само че въпреки всичко това е интензивност, която регистрира 9 от 13-часовия избирателен ден “, разяснява представителят на ЦИК Цветозар Томов.

Най-висока към този час е интензивността в 23-ти МИР София - 30,03%. Това е единственото място, където интензивността трансферира 30 на 100. 124 835 души са дали своят вот. Най-ниска е интензивността в Кърджали – 12,97 на 100, 33 972 души са дали своят вот там.

27 са машините, с които е прекратено гласуването в изборния ден, заяви от своя Матева. С шесте машини от през вчерашния ден, общият им брой е 33.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР