Централната избирателна комисия обяви имената на 17-те български евродепутати, които

...
Централната избирателна комисия обяви имената на 17-те български евродепутати, които
Коментари Харесай

ЦИК обяви 17-те евродепутати от ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и ДБ

Централната изборна комисия разгласи имената на 17-те български евродепутати, които ще бъдат част от новия Европейски парламент, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това са: Александър Йорданов, Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Мария Габриел, Асим Адемов – ГЕРБ; Елена Йончева, Иво Христо Петков, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Сергей Станишев от БСП; Атидже Алиева, Илхан Кючюк и Искра Михайлова от ДПС; Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков от ВМРО; и Радан Кънев от Демократична България.

БГНЕС напомня, че Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски от листата на Движение за права и свободи се отхвърлиха от евродепутатските си места.

Според окончателните данни ГЕРБ печелят 31.07%, Българска социалистическа партия – 24.26%, Движение за права и свободи – 16.55%, Вътрешна македонска революционна организация – 7.36%. “Демократична България ” – 6.06%. Избирателната интензивност публично е 33.28%. /БГНЕС

На първо място ще продължим борбата за пакета „ Мобилност “, да договорим рационални условия, които да не ощетяват българските превозвачи. Предстои ни диалог и за селското стопанство, дотации. Предстои ни и безконечната тематика за незаконната миграция и българският интерес в тази тематика. Това сподели новоизбарният, за повторно, евродепутат Ангел Джамбазки минути откакто получи удостоверението си от Централната изборна комисия. „ Има и други тематики, по които сме работили до момента и ще надграждаме. Надявам се на съгласие с нашите сътрудници. Вече ги поканихме дружно с транспортния отрасъл, дружно с министъра, уповавам се и господин Борисов също да бъде свободен за тази среща. На нея транспортният отрасъл да сложи своите претенции и ние да стартираме да работим по тях “, сподели Джамбазки.

Андрей Слабаков от своя страна съобщи, не че единствено дава обещание, а че културата ще е неговия сектор в Европейския парламент.

„ Това не е мъчно. Аз мисля, че българската просвета и изкуство би трябвало да бъдат показани във всички европейски страни, както и техните у нас “, съобщи режисьорът и добави, че има идея по какъв начин това да се случи.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия изрази вяра, че евродепутатите ни ще бъдат обединени, с цел да отстояват ползите на страната ни и ще се борят за решаването на проблемите на България, тъй като те са и годни за Европа. Той сподели, че само не е удовлетворен от броя на евродепутатите, които те изпращат. Свиленски разяснява и резултатите от изборите.

„ Г-жа Нинова не е определила неуспех на Българска социалистическа партия. Това което сме коментирали е загубата. Да се отрази на работата на Българска социалистическа партия, не. Резултатите от изборите демонстрираха, че Българска социалистическа партия има твърдо ядро и постоянна поддръжка в личния си електорат. Ще се мъчим да го разтеглим “, съобщи той и добави, че е удовлетворен от преференциите, които са дали право на гласоподавателите да пренаредят листата им.

Евродепутатът Александър Йорданов разяснява, че мощната му преференция във врачанско се дължи на обстоятелството, че родителите му са от този район. Той сподели, че в Екологичен потенциал ще се включи с опита си в комисиите по външна политика, сигурност и обучение и просвета. „ Лични цели нямам. Моите цели – това са целите на България, такива каквито успее да ги образува политиката на държавното управление и Съюз на демократичните сили “, сподели Йорданов./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР