Централната избирателна комисия на (ЦИК) обяви окончателните резултати от предсрочните

...
Централната избирателна комисия на (ЦИК) обяви окончателните резултати от предсрочните
Коментари Харесай

Партията на Курти спечели почти половината от гласовете в Косово

Централната изборна комисия на (ЦИК) разгласи окончателните резултати от предварителните парламентарни избори, извършени на 14 февруари, съгласно които абсолютният победител с 49,95% от гласовете и 58 места, е партията на, Движение за самоопределяне (ДС).
Демократическата партия на Косово (ДПК) се подреди на второ място с 16,9%, до момента в който ръководещите Демократически съюз на Косово (ДСК) и Алиансът за бъдещето на Косово (AБK) завоюваха надлежно 12,64% и 7,07%.
 Европейски Съюз чака Косово да се ангажира интензивно с разговора със Сърбия Европейски Съюз чака Косово да се ангажира интензивно с разговора със Сърбия
Европейският съюз чака с неспокойствие образуването на новия парламент и държавно управление на Косово, както и избора на нов президент, заяви...
Според тези резултати, които ще станат дефинитивни след приключване на законовия период за обжалване, ДПК си обезпечи 19 места в Народното събрание, ДСК - 15 и АБК осем места.
Десет места в 120-членния парламент на Косово, според конституцията, са непокътнати за представители на сръбската общественост, както и тези на по-малки етнически общности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР