Централната избирателна комисия на (ЦИК) обяви окончателните резултати от предсрочните

Централната избирателна комисия на (ЦИК) обяви окончателните резултати от предсрочните ...

Партията на Курти спечели почти половината от гласовете в Косово

Централната избирателна комисия на (ЦИК) обяви окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори, проведени на 14 февруари, според които абсолютният победител с 49,95% от гласовете и 58 места, е партията на , Движение за самоопределение (ДС).
Демократическата партия на Косово (ДПК) се нареди на второ място с 16,9%, докато управляващите Демократически съюз на Косово (ДСК) и Алиансът за бъдещето на Косово (AБK) спечелиха съответно 12,64% и 7,07%.

ЕС очаква Косово да се ангажира активно с диалога със Сърбия ЕС очаква Косово да се ангажира активно с диалога със Сърбия
Европейският съюз очаква с нетърпение формирането на новия парламент и правителство на Косово, както и избора на нов президент, съобщи ...
Според тези резултати, които ще станат окончателни след изтичане на законовия срок за обжалване, ДПК си осигури 19 места в парламента, ДСК - 15 и АБК осем места.
Десет места в 120-членния парламент на Косово, съгласно конституцията, са запазени за представители на сръбската общност, както и тези на по-малки етнически общности.

Източник: actualno.com