Централната избирателна комисия на Пакистан отхвърли днес кандидатурата на бившия

...
Централната избирателна комисия на Пакистан отхвърли днес кандидатурата на бившия
Коментари Харесай

Централната избирателна комисия на Пакистан отхвърли кандидатурата на бившия премиер Имран Хан за изборите през 2024 г.

Централната изборна комисия на Пакистан отхвърли през днешния ден кандидатурата на някогашния министър председател Имран Хан за присъединяване в националните избори през 2024 година, съобщи Ройтерс, като се базира на публични пакистански представители и медийния екип на партията му.

71-годишният Имран Хан, някогашна звезда на крикета, е изправен пред голям брой политически и правосъдни проблеми, откогато бе свален от поста министър-председател през април 2022 година. Той не се е появявал на обществени места, откакто през август бе вкаран в пандиза за три години поради това, че до момента в който е бил на поста от 2018 година до 2022 година, е правил противозаконна продажба на държавни дарове.

Хан бе лишен от правото да взе участие в националните избори, планувани за 8 февруари следващата година, поради присъдата за корупция, само че все пак през вчерашния ден той подаде документи за присъединяване в изборите, заяви медийният му екип.

В листата на отхвърлените претенденти от град Лахор, пакистанската Централна изборна комисия показва, че кандидатурата на Хан е била отхвърлена, тъй като не е бил регистриран гласоподавател в изборния регион и тъй като е " наказан от съда и е бил дисквалифициран ".

Медийният му екип заяви, че комисията е отхвърлила също и кандидатурата му за присъединяване в изборите в родния му град Мианвали.

Хан, който е считан за най-популярния в страната политически водач, твърди, че е обект на гонене от страна на авторитетните военни, които желаят той да не взе участие в изборите. Военните отхвърлят обвиняването.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР