Централната избирателна комисия качи на сайта си резултатите от изборите

...
Централната избирателна комисия качи на сайта си резултатите от изборите
Коментари Харесай

ЦИК ще обяви официално разпределението на мандатите в Народното събрание

Централната изборна комисия качи на уеб страницата си резултатите от изборите при 100% обработени протоколи. Това се случва ден преди крайния период.

Няма смяна в подредбата на политическите сили. Първата партия, която ще получи мандат за сформиране на държавно управление, ще бъде " ИТН ".

Късно нощес на уебстраницата на комисията бяха качени данните при 100% обработени протоколи на секционните изборни комисии.

" ИТН " печелят вота с 24.08%, а обединението ГЕРБ-СДС са втори с 23.51%.

Трета политическа мощ остават Българска социалистическа партия с 13.39 на 100, следвани от " Демократична България " с 12.64%.
Снимка: btvnovinite.bg
Пети са Движение за права и свободи с 10.71%, а " Изправи се! Мутри вън! " е с 5.01%.

Очаква се тази сряда от ЦИК публично да разгласят и разпределението на мандатите.
Снимка: btvnovinite.bg
Според изчисленията на социолозите от „ Маркет Линкс “ по отношение на 100% обработени протоколи " ИТН " ще разполагат с 65 депутатски места, а ГЕРБ с 63. Представителите на социалистите ще бъдат 36, а на десницата – 34.

29 депутати ще са от Движение за права и свободи. А групата на " Изправи се! Мутри вън! " ще има 13 народни представители.
Снимка: btvnovinite.bg
Ясен е и вотът в чужбина - първа още веднъж е партията на Слави Трифонов, само че с над 35% доверие, следват „ Демократична България “ и Движение за права и свободи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР