Централната избирателна комисия и Държавна агенцияЕлектронно управление ще представят днес

...
Централната избирателна комисия и Държавна агенцияЕлектронно управление ще представят днес
Коментари Харесай

Представят проекта за електронно гласуване на избори

Централната изборна комисия и Държавна организация " Електронно ръководство ” ще показват през днешния ден плана за електронно гласоподаване. Моделът за отдалечен избор би трябвало да стане явен до 15 ноември, оповестява " Канал 3 ".

 

Основната цел на плана е построяването на пилотна система за отдалечено електронно гласоподаване, посредством която в България да бъде въведена опцията за електронно отдалечено гласоподаване при произвеждането на всички типове избори, според Изборния кодекс.

Преди да се приложи в действителни условия на локалните избори през есента на 2019 година, моделът ще бъде тестван обществено пред Централната изборна комисия и медии при започване на ноември.

Предвижда се изследване на положителните практики, които към този момент са въведени в други страни. За задачата е оповестена публичната поръчка, чийто предстоящ реализатор би трябвало да даде съответни рекомендации към българската система за електронно гласоподаване, които ще послужат за основата за внедряването й. Избраният реализатор има задължението да направи и три симуалиции за отдалечено електронно гласоподаване на оферти от него модел

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР