Централната избирателна комисия даде указания как ще се действа в

...
Централната избирателна комисия даде указания как ще се действа в
Коментари Харесай

ЦИК с указания за частичните местни избори в неделя

Централната изборна комисия даде инструкции по какъв начин ще се работи в обитаемоте места, които в неделя би трябвало да гласоподават на парламентарни избори и на балотаж за кметове.

Това са кметствата в Коиловци, община Плевен, Войнягово - община Карлово и регионите Одесос и Приморски -  община Варна. Членовете на секционни комисии ще останат за избора на народни представители, а общинските изборни комисии би трябвало да назначат на тяхно място нови, които да проведат  втория тур на частичните локални избори.

Заместник- ръководителят на ЦИК Росица Матева обясни, че пространствата, в които работят секционните комисии на тези 4 места за двата вота също би трябвало да са разнообразни, по тази причина се дават и писмени инструкции.

" До кметовете на община Варна, на кметство Коиловци и кметство Войнягово с копие до ОИК-Плевен, Варна, Карлово и в РИК-Плевен, Варна, 17 Пловдивски и парламентарно показаните партии и обединения да укаже на кметовете да обезпечат пространства за разполагане на СИК за втори тур на частичните локални избори по опция в същите здания, в които са пространствата за СИК за изборите за народни представители ". 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР