Централната блокировачка на българския национален отбор по волейбол Нася Димитрова

...
Централната блокировачка на българския национален отбор по волейбол Нася Димитрова
Коментари Харесай

Нася Димитрова: Горда съм с момичетата

Централната блокировачка на българския народен тим по волейбол Нася Димитрова разкри, че е горда с представянето на отбора, който през вчерашния ден вечерта.

Димитрова, която способства с 15 точки за триумфа не пропусна да благодари и на почитателите в зала " Арена Армеец " за страхотната поддръжка.

" Искам да благодаря на публиката и да кажа на всички почитатели, че бяха страхотни. Тяхната поддръжка беше доста значима за нас. Благодаря също по този начин и на девойките, тъй като те бяха просто страхотни. Благодаря им за атмосферата, която се усещаше на игрището ", стартира Нася Димитрова.

Българската националка изрази и задоволство от обстоятелството, че младият състав на България е посочил едно ново лице, с помощта на което " лъвиците " стигнаха до триумфа против Полша.

" Мачът с Полша беше доста значим за нас, с цел да останем във Волейболната лига на нациите, защото се борихме с различен пряк съперник - Белгия, който по същото време е победил 3:2 Япония. Радвам се, че този път шансът и работата ни покриха напъните ни, с цел да покажем, че тимът ни, въпреки и млад, има друго лице, ново лице, с помощта на което спечелихме изрично. В последна сметка някой от по-опитните състезатели би трябвало да поеме ролята на мотиватор. Лора също се включи съвършено. И девойките около нас започнаха да играят по-освободено, по напълно друг метод. Просто им благодаря извънредно доста на всички. Горда съм с девойките, тъй като се вдигнахме и заиграхме дружно и стигнахме до този прелестен резултат. Всяка една даде допустимо най-хубавото от себе си. Казахме си, че това е мачът, би трябвало да излезем дружно и без значение какво се случва, да се борим, да не се отхвърляме и за минута ", разяснява състезателката на украинския Прометей.

Друга от опитните състезателки в състава на България Лора Китипова регистрира, че против полякините тимът ни е почнал несигурно, само че след това е заиграл своята игра.

" Като страст влязохме по-напрегнати в мача, може би малко тръгнахме леко неуверени. Но по-късно се отпуснахме и заиграхме нашата игра. В предните два дни играхме против Бразилия и Италия, а против италианките не се представихме добре. Срещу Бразилия обаче играхме много устойчиво. Като се върнат още някои състезателки, може да играем наедно и с тези тимове, които знаем, че са доста мощни. Срещу Полша имах опция да играя по-напред и това ми разреши да пущам топката зад тяхната мрежа, получи се добре няколко пъти. Сега ни следва Световното състезание, този шампионат може да ни покаже къде сме в международен мащаб, да си сверим часовниците. По-добре е да играеш със мощни противници, тъй че е оставането ни в Лигата на нациите е доста хубаво ", съобщи Китипова.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР