Централната банка работи с всички сили, така че до 2025

...
Централната банка работи с всички сили, така че до 2025
Коментари Харесай

Андрей Гюров: БНБ работи България да стане част от еврозоната до 2025 г.

Централната банка работи с всички сили, тъй че до 2025 година България да стане част от еврозоната. Това сподели подуправителят на Българска народна банка Андрей Гюров пред Българска национална телевизия.
Прочетете още
Според него до края на годината инфлацията в страната ще спадне до толкоз, че да се покрият критериите България да стане част от еврозоната.

" Важно е да се означи, че по този начин, както набъбна инфлацията доста бързо след войната и енергийната рецесия, по този начин в този момент спада доста по-бързо в България, в сравнение с в други европейски страни ", сподели Гюров.

Той изясни, че Централната банка има построена секция на своята онлайн страница, където има разнообразни разбори за приемането на еврото и по какъв начин ще се отрази на българските жители.

" Първото нещо, което ще се уреди в закона е статутът на еврото, като платежно средство в България. Второ, функционалностите, които Централната банка ще извършва в системата на европейските централни банки ", разяснява Андрей Гюров.

По думите му Българска народна банка не дава отговор за определянето на лихвените проценти и не взе участие в интервенциите на откритите пазари.

" Би трябвало лихвите по депозитите да се усилят с влизането на България в еврозоната, по този начин, както е и в останалите банки в Европейски Съюз.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР