Централната банка обяви подобно ограничение за незаконноПростотата на електронните плащания,

...
Централната банка обяви подобно ограничение за незаконноПростотата на електронните плащания,
Коментари Харесай

Магазини в Китай отказват пари в брой

Централната банка разгласи сходно ограничаване за нелегално

Простотата на електронните заплащания, спрямо парите в брой, докара то това, че някои магазини в Пекин и Шанхай престанаха да одобряват кеш

Популярността на електронните заплащания към този момент е толкоз огромна, че китайски магазини престанаха да одобряват пари в брой. Централната банка на страната обаче предизвести, че сходно ограничаване е нелегално, оповестява Ройтерс.
още по тематиката
Според банката, практиката да не се одобряват пари в брой е несправедлива по отношение на тези, които не са привикнали с електронните заплащания, и в последна сметка може да докара до загуба на доверие към физическите пари.

Обръщението на банката касае системите за електронни заплащания Alipay на Alibaba Group и WeChat на Tencent Holdings, които стават все по-популярни в Китай. Плащания през тях към този момент се одобряват освен в интернет, само че и в публичния превоз, в магазините и кафенетата.

Простотата на електронните заплащания, спрямо парите в брой, докара то това, че някои търговски обекти, изключително в огромни градове като Пекин и Шанхай, престанаха да одобряват кеш.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР