Централната банка на САЩ ще подкрепя икономиката колкото дълго е

...
Централната банка на САЩ ще подкрепя икономиката колкото дълго е
Коментари Харесай

Фед повиши прогнозата си за растежа на американската икономика

Централната банка на Съединени американски щати ще поддържа стопанската система колкото дълго е належащо, увери ръководителят й Джером Пауъл, представен от Франс прес.

Президентът на Управлението за федерален запас (УФР) посочи, че най-голямата стопанска система в света надалеч не се е възстановила изцяло от пандемията от COVID-19.

" Икономиката е надалеч от задачите си в региона на заетостта и инфлацията и ще е належащо евентуално известно време, с цел да бъде реализиран нов забележителен прогрес ", сподели той на конференция.

УФР показа през вчерашния ден доста по-добри от предстоящите стопански прогнози за Съединени американски щати през 2021 г, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американската централна банка залага на напредък от 6,5 % на брутния вътрешен артикул тази година, с помощта на " неотдавнашното увеличение на икономическата интензивност и на заетостта ". През декември тя очакваше растежът през 2021 година да бъде 4,2 на 100. Но това бе преди ускоряването на имунизацията и приемането на проекта за възобновяване на стопанската система.

УФР чака безработицата да се свие до 4,5 на 100 тази година. Финансовата институция без изненада остави водещата си рента непроменена, на ниво 0-0,25 %. Прогнозите й са, че инфлацията ще се форсира до 2,4 % през 2021 година, само че ще се стабилизира на към 2 % през идващите години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР