Централната банка на Русия (РЦБ) намали основната руска лихва до

...
Централната банка на Русия (РЦБ) намали основната руска лихва до
Коментари Харесай

Централната банка на Русия понижи основната си лихва

Централната банка на Русия (РЦБ) понижи главната съветска рента до 8,5% от 9,0%, понижавайки основната си лихвена ставка за четвърти път от началото на годината, написа " Ройтерс ".

Днешното решение на Централната банка беше предстоящо от участниците на финансовите пазари, като единствените разлики бяха свързани с това, дали лихвата ще бъде понижена с четвърт или с половин процентни пункта.

Съветът на шефовете отбелязва, че по-бързото от предстоящото закъснение на потребителската инфлация е водеща причина за днешното решение за следващо намаление на главната съветска рента.

Според Централната банка, внезапното понижаване на инфлация, която при започване на 2015 година беше 17%, павира пътя за по-нататъшно намаление на лихвите и през идващите две тримесечия предвид на риска инфлацията да подмине целевото равнище от 4% в средносрочен проект.

Централната банка също по този начин направи солидна възходяща проверка на досегашните си прогнози за растежа на съветската стопанска система. Заради по-силното потребителско търсене, Централната банка към този момент чака Брутният вътрешен продукт на Русия да нарасне с до 2,2% през актуалната година при предходна прогноза за икономическа агресия сред 1,3% и 1,8%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР