Централната банка на Русия разполага с всички необходими ресурси за

...
Централната банка на Русия разполага с всички необходими ресурси за
Коментари Харесай

Централната банка на Русия увери, че има ресурси да поддържа финансова стабилност

Централната банка на Русия разполага с всички нужни запаси за поддържането на стабилността на финансовия бранш. Това се показва в публично известие на регулатора в отговор на плануваните от западните страни ограничаващи ограничения. Те плануват заледяване на транзакциите на Централната банка и изключване на някои банки от интернационалната платежна система SWIFT.

От регулатора настояват, че банковата система е постоянна и има задоволително капитал и ликвидност за непрестанно действие във всевъзможни обстановки. Както и че парите на клиентите са налични във всеки един миг, а банковите карти не престават да работят.

По публични данни от 18 февруари интернационалните запаси на Русия възлизат на рекордните 642 милиарда $. Към средата на предходната година доларовите активи са намалели до 16%, а активите в евро, юани и английски лири са се нараснали.

Не толкоз оптимистично настроени са самостоятелните специалисти. Професорът от Висшето учебно заведение по стопанска система Евгений Коган съобщи в изявление за радио Business FM, че Централната банка ще бъде лишена от принадлежности за поддържане на курса на рублата.

Днес националната валута продължи стремглаво да поевтинява по отношение на $ и еврото. Новите наказания могат да доведат до висока инфлация, проблеми с вноса и надлежно недостиг на избрани артикули, предвижда Каган.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР