Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов

...
Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов
Коментари Харесай

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) неотдавна показа нов проект за издаване на цифровата си валута, известна като " цифров дирхам ".

Това предложение е част от програмата на страната за промяна на финансовата инфраструктура (FIT), която се състои от девет основни начинания.

През идващите 12 до 15 месеца ще бъде осъществена началната фаза на тактиката , която се състои от три съставния елемент:

  • Плавен старт на mBridge, който разрешава трансгранични транзакции с действителна стойност в CBDC за интернационалните търговски разплащания
  • Проверка на концепцията (PoC) за CBDC мостове с Индия
  • PoC за вътрешни CBDC в търговията на едро и дребно.

Въвеждането на CBDC в Съединени американски щати породи опасения за финансовата цялост, а конгресменът Том Емър показа Закона за битка с наблюдението на CBDC, с цел да блокира стартирането на плана за цифров $ от Федералния запас.


 


Въвеждането на цифровото евро на Европейската централна банка (ЕЦБ) понастоящем дава приоритет на електронната търговия и на разплащанията от човек на човек (peer-to-peer).

Същевременно Банката за интернационалните разплащания (BIS) неотдавна завърши своя план, който изследва евентуалните изгоди и компликациите, свързани с потреблението на CBDC в интернационалните заплащания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР