Централната банка на Лаос издаде разрешение за търговия с криптовалута

...
Централната банка на Лаос издаде разрешение за търговия с криптовалута
Коментари Харесай

Лаос позволява на две крипто борси да работят в страната

Централната банка на Лаос издаде позволение за търговия с криптовалута на Lao Digital Assets Exchange и Bitqik. Това заяви вестник Laotian Times в понеделник, представен от. 

По информация на изданието, компаниите първи в републиката са получили такова позволение. Те ще стартират пълноценно даване на услуги с криптовалута през април. В същото време от платформите за търговия ще се изисква да съблюдават регулаторните условия на държавното управление на Лао. 

През ноември 2021 година държавното управление на Лаос утвърди добива и търговията с криптовалути в страната. Властите задължиха фирмите, на които ще бъде издадено позволение за тази активност, да създадат депозит в Централната банка на Лаос в размер на 5 милиона $, с цел да потвърдят своята кредитоспособност. Освен това тези компании са длъжни да заплащат и 15% налог върху прихода. 

Миналия септември държавното управление на Лао утвърди пробното потребление на криптовалути. Четири строителни компании, ИТ компания и държавната банка JDB получиха пробно позволение за копаене на криптовалута и търговия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР