Централизираните борси (CEX) са се сблъскали със значителен спад в

...
Централизираните борси (CEX) са се сблъскали със значителен спад в
Коментари Харесай

Крипто борсите засилват мерките за сигурност

Централизираните тържища (CEX) са се сблъскали със забележителен спад в доверието на потребителите след срутва на FTX, съгласно отчет на Nansen.

Този случай накара потребителите да изискат засилени ограничения за сигурност и бистрота. За да отговорят на тези опасения, главните играчи в бранша като Binance, Bitget, OKX и други вкараха ограничения за отбрана на своите клиенти и средства.

Една от първичните стъпки, подхванати от CEX, е въвеждането на доказателство за запаси (PoR). Това включва обществено обявяване на аварийните активи на борсата и даване на проверими доказателства, че борсата разполага с задоволително активи, с цел да поддържа депозитите на потребителите. Според констатациите на Nansen обществено наличният PoR на Binance демонстрира, че тя има аварийни активи на стойност към $54 милиарда.

Освен това тържищата са основали защитни фондове като защитна мрежа при положение на банкрут на борсата. С съществуването на такива фондове тържищата целят да уверят потребителите, че ще има задоволително средства за покриване на подадените активи при положение на хакване.

Докладът на Nansen разкри, че Binance има предпазен фонд, наименуван Binance SAFU , който възлиза на $1 милиард. OKX е на второ място с фонд от $700 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР