Централен депозитар въведе електронната услуга за справка за собственост на

...
Централен депозитар въведе електронната услуга за справка за собственост на
Коментари Харесай

Собствеността на акции вече ще може да се проверява и с електронен подпис

Централен депозитар вкара електронната услуга за информация за благосъстоятелност на акции, която става налична и с дипломиран електронен автограф (КЕП).

От през днешния ден всеки, който разполага с КЕП, може да се осведоми за притежаваните финансови принадлежности на интернет страницатa на Централен депозитар.

„ Приоритет за нас като институция е жителите да имат бърз и благонадежден достъп до информацията за своята благосъстоятелност върху финансови принадлежности. Това е основна причина оттук-насетне всеки да може дейно да ръководи тази благосъстоятелност. Като общ резултат ще имаме и по-развит финансов пазар в страната. “, разяснява Васил Големански, изпълнителен шеф на Централен депозитар.

Справката, която всеки жител може да направи посредством КЕП, съдържа информация за собствеността върху финансови принадлежности като акции, облигации и дялове, в кое сдружение са активите и спомагателни данни. Услугата дава достъп до информация и за притежавани акции добити вследствие на всеобщата приватизация.

Над 15 000 души са ревизирали собствеността си върху акции за два месеца и половина
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР