Централата на ООН в Ню Йорк Снимка: архивДържавите няма да

...
Централата на ООН в Ню Йорк Снимка: архивДържавите няма да
Коментари Харесай

Русия призова ООН да измисли механизъм срещу фалшиви новини

Централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк Снимка: списък

Държавите няма да се оправят сами с подправените вести и съществува „ действителна заплаха “ от задушаване на инакомислието и почистване на осведомителното пространство от неугодни медии, съобщи в Организация на обединените нации началникът на отдела за интернационалните осведомителни проблеми в пресотдела на съветското външно министерство Максим Буякевич.
На 40-та сесия на Комитета на Организация на обединените нации по информацията той направи предложение от името на Русия за разработване на механизъм за противопоставяне на дезинформацията. Дипломатът предизвести, че независимите дейности на някои страни водят към тоталитарни способи против свободата на словото и към „ деградация на правовите основи за обикновено действие на гражданското общество и всеобщите права и свободи, за които епохи се е борило човечеството “.
Още предходната година съветската делегация в Организация на обединените нации оферираше да се изработят „ базови параметри на тактика за битка с подправените вести под егидата на секретариата на Организация на обединените нации “. „ Някои страни се стремят да ги употребяват за легалиация на цензурата “, сподели Максим Буякевич. Освен това той възрази против превъзходството на британския език в отразяването на работата на Организация на обединените нации.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР